Az üzemanyag betöltése


Az üzemanyag betöltése a motorba nem olyan egyszerű feladat mint ahogy elsőre hangzik. Nem szórhatjuk bele az üzemanyagot mint a petárdákba. Mert akkor hasonló hatást is érünk el vele! Ha így tennénk az égéskor keletkező forró nagy nyomású gázok a szemcsék között behatolnak az üzemanyagblokk mélyebb rétegeibe ezzel túl sok üzemanyagot meggyújtva. Emiatt a motor szinte biztos hogy felrobban! Tehát ehelyett arra kell törekedni, hogy minél tömörebben tudjuk az üzemanyagot a motorba tölteni, erre két módszer is létezik:

Az első, hogy az üzemanyagot enyhén megnedvesített por formájában töltjük a motorba kisseb részletekben, majd egy prés segítségével tömbbé préseljük a port.Az ehhez szükséges eszközökről a "Hogyan csináljam?" részben olvashattok.

A másik módszer a kompozit üzemanyagok használata, mikor az oxidálószer a tüzelőanyagba van ágyazva. Ilyen üzemanyag a KNSU KNSB KNDX is amelyeket összeolvasztva könnyen a rakétába tölthetjük.

Én ezek közül a KNSB-t ajánlom, mert az olvasztást követően 15percig formázható marad. A cukros üzemanyagokat célszerű előre gyártott papír sablonokba önteni és a felhasználásig párától védett helyen tárolni egy zacskóban vákuumcsomagolva. Vagy közvetlenül a rakétába is tölthetjük csak akkor a motort kell a felhasználásig csomagolva tartani. Illetve megoldható hogy a rakéta huzamosabb ideig startra kész állapotban maradjon úgy, hogy az üzemanyag külön sablonba lett öntve mielőtt ezt betöltjük a rakétába a fúvókanyílást elzárjuk egy réteg alufóliával, majd erre toljuk rá az üzemanyagblokkot. A motor végét szintén hermetikusan zárjuk így a pára nem tud bejutni. (egy darabig! ) Ha el akarjuk indítani a motort akkor az alufóliát átszakítjuk és betesszük a gyújtózsinórt vagy az elektromos izzógyújtót.

Az üzemanyagblokk kialakítása:

A cukros üzemanyagok előállítását külön cikkben olvashatjátok a rakéták szekcióban. Ezeket a felhasználáshoz formába kell önteni (vagy a rakétába) és ki kell alakítani az égésteret, ezt a következőképpen tehetitek meg:

Először az adott motorhoz ki kell alakítani a megfelelő méretű sablont, fogjunk tehát egy papírcsíkot és szabjuk a megfelelő szélességűre, ez azt jelenti hogy a motorba tolva kb 1cm kilógjon. Ezután tekerjük bele a motorba, de csak egy menet erejéig, vegyük ki és ragasszuk össze. Ez garantálja hogy a sablon bele fog férni a motorba, majd csúsztassuk vissza és így töltsük bele az üzemanyagot! A megfelelő égésteret is ekkor alakíthatjuk ki, egy fém vagy üveg pálca segítségével. Ezt nyomjuk a puha anyagba majd húzzuk át rajta. Előnyös elötte bekenni motorolajjal vagy étolajjal, hogy ne tapadjon rá az üzemanyag. A blokkot megszilárdulás után vegyük csak ki! És máris gyárthatjuk a következőt. (ha kivesszük mielőtt megszilárdulna, deformálódni fog a puha anyag és később nem fér vissza motorba. ) Ezt kiküszöbölhetjük még egy sablonnal, mely a motor belső átmérőjének felel meg.

A késleltető töltet kialakítása:

Ez szinte ugyanúgy készül mint az üzemanyagblokk csak azzal a különbséggel hogy ebbe nem készítünk furatot! A késleltető és az üzemanyagblokk együttes hossza kitölti:

Ezt a lenti képen is láthatjátok.

A motorok lezárása

© 2009 pyromaster.org - Minden jog fenntartva.

Köszönet | Impresszum | Pirotechnikai fórum