Fúvóka és motor lezárás


Az agyag fúvóka:

Az agyagpor az egyik legtökéletesebb anyag amivel a kisebb motorok fúvókáját el tudjuk készíteni. Elég erős és tartós, a gipszel ellentétben nem kopik annyira. ( de 1-nél több kilövést nem bír ki! ) Villámgyorsan elkészíthető. Kötöanyag nem szükséges, az agyagot por formájában szárazon kell a helyére préselni. Ezután speciális barkácsolt fúró segítségével kialakíthatjuk a megfelelő fúvóka profilt. Egyetlen hátránya a súlya, kicsit nehéz, de ha agyag helyett bentonitot használunk, ez a probléma nem merül fel.

Préseszközök

A képre klikkelve láthatjátok hogy néz ki ez a valóságban.

Az agyag fúvókát akkor a legkönnyebb elkészíteni, már ha van hozzá eszközünk. Ha sikerül esztergáltatni és beszerezni az eszközöket (mindenképpen érdemes beruházni rá) akkor akár sorozatban is gyárthatjuk a kis motorokat. A cserélhető alsó présrúdnak a nagy előnye, hogy akár a fúvókaprofilt is bele esztergáltathatjuk, így később még fúrni sem kell!

 Az agyag fúvóka

A motorok felső lezárását a legesztétikusabban és legegyszerűbb módon szintén agyaggal biztosíthatjuk. Ez nagyon egyszerű folyamat, azután kell elvégezni, hogy az üzemanyag a motorba van préselve. Ekkor száraz agyagport szórunk a motor felső végébe, majd behelyezzük a motort egy csőbe, pont úgy ahogy a fúvóka préselésénél tettük. Majd egy prés rúd és egy kalapács segítségével a helyére ütjük az agyagot, ami erősen belefeszül a csőbe. Ezzel el is készültünk vele, már csak azt kell eldönteni, hogy gy.zs.-al vagy elektronikával indítjuk az ernyőt, mert eszerint ki kell fúrni a felső részt a gy.zs. számára.

Amennyiben nem szeretnénk szilárdan lezárni a motort, alternatívaként, késleltető elegyet ragaszthatunk/préselhetünk a motorba. Ez két funkcióval bír, egyrészt visszatartja a gázokat addig míg ki nem ég a hajtóanyag, másrészt mivel maga is ég, időzítőként szolgálhat. Az ilyen késleltető elegyeket rendszerint erős ragasztó anyaggal keverik, epoxival, vagy dextrinnel. Nagyon keménynek és ellenállónak kell lennie. Préselés után kiszárad vagy megköt, és megtartja a préseléskor felvett alakját. Az egyik általam használt ilyen késleltető a 15% dextrint 35% szorbitolt és 50% kálium nitrátot tartalmaz. A keveréket olvasszuk össze, majd a masszát finoman permetezzük le egy kis vízzel, ettől rögtön elkezd dermedni, és elég víz kerül bele, hogy a dextrin később ettől beton keményre kössön.

a hagyományos \nyitott\ végű rakéta motor és a főként nagyobb motorokhoz használható eltávolítható lezárás

A préseszközök használata

Használata egyszerű, fogjuk az üllőt és kiválasztjuk hozzá a szükséges fúvóka profilt tartalmazó cserélhető rudat. Ezt behelyezzük az üllőn kialakított lyukba. Fontos, hogy ne szoruljon! Mivel a későbbiekben sok piszok fog lerakódni az üllőben lévő furatba. Ha ez megvan akkor ráhelyezzük az üres motor köpenyt az alsó présrúdra. Ezután ráhúzzuk a védőcsövet a motor köpenyre. Ritkán találunk megfelelő méretű csövet, ezért célszerű egy erős műanyag csőből kivágni egy darabot hosszanti irányba. Ez így kinyitható valamennyire, majd két állítható bilinccsel összehúzzuk. (olyan amivel a locsolócsöveket illetve benzincsöveket szokták felfogatni) A bilincsek pántként fognak funkcionálni és nem engedik szétnyílni a műanyag védőcsövet.

Ezután beszórjuk egy meghajtott papírlap, vagy egy tölcsér segítségével az előre kimért száraz agyagpor mennyiséget a köpenybe. Oldalról célszerű erősen megkocogtatni, hogy a por közül kijöjjön a lehető legtöbb levegő. Minél jobban összeáll a rezgéstől annál jobb. Ha végeztünk óvatosan kezdjük el letolni a felső présrudat a motor köpenybe. Kerüljük a hirtelen mozdulatokat, mert a kiáramló levegővel az agyag por is hajlamos kifújni. Ha teljes erőnkből lenyomtuk, egy kalapács segítségével üssünk rá párat a présrúdra. Kezdjük finom ütésekkel, majd ahogy tömörödik úgy egyre erősebben üssük. Hogy mennyire kell megütögetni, azt tapasztalati úton fogjuk pontosan megtudni. (2-3db után már jól fogunk saccolni)

A külső műanyag védőcsövön nem szabad látni, hogy kipúposodik, vagy a résen keresztül láthatóan deformálódik a motor papír burkolata. Ha beleütöttük az agyag fúvókát, lazítsuk fel a védőcsövet, és húzzuk le az alsó prés rúdról a motort, benne a felső présrúddal. Ezután sűrű csavaró mozdulatokkal húzzuk ki a felső présrudat. Ez nem lesz egyszerű, tekintettel a bent lévő vákuumra :) Ha azonban profilos alsó présrudunk van, a fúvóka már kész van, így azon keresztül beáramolhat a levegő, így lényegesen könnyebb dolgunk lesz. Előfordulhat, hogy sok anyag megy a két prés rúd közé, és azok nem érnek össze a fúvókatorok helyén. Így maradhat egy vékony agyag réteg, amit mindig ellenőrizni kell. Ezt könnyen kifúrhatjuk egy csavarhúzó segítségével. (ha szeretnénk akkor meg is tarthatjuk a felhasználás előtti pillanatig, amennyiben hátulégős motor lesz belőle, így a párától jobban védhetjük motorunkat. A helyszínen gyorsan átfúrható a vékony réteg.)

Agyag helyett használhatunk bentotnitot, melyre minden eljárás ugyanúgy történik mint az agyag esetében. Előnye hogy könnyebb az agyagnál.

© 2009 pyromaster.org - Minden jog fenntartva.

Köszönet | Impresszum | Pirotechnikai fórum