A Motor köpeny


Ebben a cikkben a motorköpeny elkészítéséről lessz szó. Konkrét tervrajzokat már láthattatok, így méretekkel most nem foglalkozom csak a technikával.

Az egyik legfontosabb alapanyag a kisebb rakétamotorok építésénél a papír! Olcsó, könnyű, biztonságos (repeszhatás nélküli), könnyen beszerezhető mindenhol. Papír és papír, de nem mindegy milyen. A burkolat elkészítéséhez ideális a félfamentes rajzlap, mert elég vastag és van tartása. Ez főleg akkor jön jól, mikor a sablonra tekerjük a papírt. Kötőanyagnak én vízüveget használok, ez kicsit nehéz de jó ragasztó. Olcsó, és ami fontosabb, hogy hőállóvá teszi a papírt. Használatánál azonban törekedni kell arra, hogy minél kevesebbet használjunk fel belőle! Ugyanis elég nehéz, és ha a papír beitta magába törékennyé válik.

Először is készítsük el a motor sablonját, és más a hozzá szükséges eszközöket. A sablon lehet fából, fémből, műanyagból, igazából mindegy miből van, de legyen kemény, ellenálló és sima felületű! Ez azért fontos mert ezek az eszközök sokat érintkeznek a készülő motor falával és az illeszkedésük nagyon szoros. Ha nem elég sima a felület a rátekert papír henger megszorulhat rajta.

A papír motorok köpenyének elkészítése

Klikk a képre a nagyobb változathoz

Első lépésben szabjuk le a motor hosszának megfelelő papírcsíkokat. Dolgozzunk pontosan, hogy mindegyik lap pontosan ugyanolyan széles legyen. Ezután tekerjünk a sablonra egy papírcsíkot szárazon, ellenőrizzük, hogy egyenesen fut e fel rá a papírcsík, ha igen akkor tekerjük le az utolsó menetig (így a sablont nem kenjük össze a kötőanyaggal) és kenjük be vízüveggel a papírcsík egyik felét egy ecset segítségével. Majd ügyelve a szélekre szorosan feltekerjük a sablonra az egész papírcsíkot. A folyamatot addig ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt falvastagságot. A rétegeknek nagyon szorosan kell illeszkedniük. Hogy ezt elérjük, a feltekerésnél szorítsunk egy kemény lapos tárgyat a sablonra és azt lenyomva hengereljük fel a papírt, így garantáltan hézagmentesen tudjuk feltekercselni a sablonra.

Kemény felületek közé beszorítva szorosabban feltekerhető

A lőlap remek alternatívája az A4-es papírlapnak, sokkal erősebb.

Ha készen vagyunk a feltekeréssel, akkor óvatosan húzzuk le a sablonról a papírcsövet. Ilyenkor jön jól, ha a sablon szépen le van csiszolva és mi szorosan tekertük a csövet. Többek között ezért jó még ha félfamentes vastag rajzlapot használunk, és nem csomagolópapírt vagy egyéb vékony fajtát, mert a vékony papírból tekert cső könnyen deformálódik ilyenkor. A félfamentes rajzlap szárazon maradt részei erősen tartanak és megakadályozzák, hogy deformálódjon a papír henger.

Ha az első menet papírt szárazon hagytuk, akkor a csőnek simán le kell jönnie a sablonról, teli marokkal határozottan szorítsuk meg a csövet, és csavargatva finoman kezdjük lehúzni a sablonról. Minél többet csavargatjuk annál könnyebben jön le. A még finoman nedves papír hengert ne hagyjuk kiszáradni! Hogy a fúvóka szilárdan be legyen rögzítve a papírcsőbe, azt azelőtt kell belepréselni hogy kiszáradna! A nedves papír hajlékony, ha ekkor belepréseljük a száraz agyagport a kiszáradás után a papír teljesen ráfeszül majd.

Törekedjünk a lehető legszorosabb tekeréshez.

A szoros tekerés nem csak a motorköpeny szilárdságán javít, hanem esztétikailag is meggyőzőbb látványt nyújt. Törekedjünk a pontos szép munkára, mert ezzel minimálisra csökkenthetjük a burkolat széthasadásának kockázatát, illetve a motor súlyából sokat lehet lefaragni. A fentebbi képen sok vízüveget használtam a motor ragasztásához, míg az alsó képen gyakorlatilag szárazon tekert motorról van szó. A különbség jól látható. A lenti képen megfigyelhető, hogy az agyag lezárás köré hogyan szorult rá a száradó papír fal! A kissé kónuszos kialakítás miatt gyakorlatilag kirobbanthatatlanul rögzült a papír hengerbe. A motor fala előbb fog szétszakadni a nyomástól, mint ahogy a dugó ki tudna repülni!

Törekedjünk a lehető legszorosabb tekeréshez.

© 2009 pyromaster.org - Minden jog fenntartva.

Köszönet | Impresszum | Pirotechnikai fórum